Padel bij TV Presikhaaf

KNLTB verwacht forse groei en voorspelt 3.600 padelbanen in 2026

Padel is enorm in opkomst. Overal in Nederland schieten padelbanen als paddenstoelen uit de grond. Tennisverenigingen en commerciĆ«le partijen springen graag in op de populariteit van deze sport. Ook tennisbond KNLTB heeft de sport omarmd. Padelactiviteiten vallen sinds twee jaar officieel onder de vlag van de KNLTB. 

 'Het is een win-winsituatie, padel is zeker geen concurrent voor tennis' 

Uit een in opdracht van de bond gehouden marktonderzoek blijkt dat maar liefst drie miljoen Nederlanders aangeven dat ze de padelsport willen gaan proberen. Een enorm potentieel, dus. De groep ongebonden spelers (zij die niet lid zijn van een vereniging) wordt dan ook steeds groter. Neering: 'Ook deze spelers willen wij als bond bereiken en steunen; daarom kijken wij nu ook anders naar de markt.' Een belangrijke tool die de bond hiervoor ontwikkeld heeft, is het meet & play-systeem, waarbij inmiddels ook dertig locaties van commerciĆ«le partijen zijn aangesloten. De opkomst van padel is voor veel tennisverenigingen een impuls. Het ledental groeit, mede door herintreders. Neering: 'Het is een win-winsituatie; padel is zeker geen concurrent voor tennis.' Van Leeuwen: 'Padel versterkt de club en het clubleven. Beide sporten kunnen heel goed naast elkaar bestaan. De KNLTB ziet het als haar missie om zoveel mogelijk mensen met deze sporten in aanraking te brengen.' 

 

Padel bij TV Presikhaaf

Ook Gemeente Arnhem heeft hoge verwachtingen van deze sport. Zij zien graag meer padelbanen in onze gemeente, vooral in Arnhem Noord. Met behulp van de gemeente is een padelcommissie opgezet om drie padelbanen op TV Presikhaaf te realiseren. Via de Algemene ledenvergadering in november 2022 is er vanuit de leden goedkeuring verleend voor het realiseren van 3 padelbanen op ons park. Voordat die banen er komen zal eerst het omgevingsvergunningstraject doorlopen en afgerond moeten worden. Op dit moment zitten wij samen met de gemeente midden in dit traject. De padelcommissie komt spoedig met meer updates. In de tussentijd wordt alles via de Nieuwsflits gecommuniceerd, en kun je ons volgen op onderstaande social media kanalen.  

Facebook: Padel Arnhem Presikhaaf
Instagram: padel_arnhem_presikhaaf