Padel bij TV Presikhaaf

De opmars van padel is niet te stuiten

De laatste jaren is het aantal padelbanen in Nederland verdubbeld en ook voor 2022 wordt een grote toename van padelbanen verwacht. In de landen rond Nederland is deze groei nog groter geweest. In Frankrijk, Italië, België, Portugal en Zweden is padel ook aan een grote opmars bezig. De verwachting is dat deze groei de komende jaren doorzet: veel tennisclubs zullen padelbanen aanleggen en ook het aantal zelfstandige padelclubs zal toenemen. Hierdoor zal er op grotere schaal verschillende interne en externe competities en toernooien georganiseerd worden. De KNLTB promoot de sport met toernooien, competities, rankings en topteams voor dames heren en veteranen.
 
De KNLTB is inmiddels intensiever gaan samenwerken met het NOC-NSF en heeft een beleid ontwikkeld ter promotie van padel als aanvulling voor tennisverenigingen. Dit beleid omvat onder andere opleiding voor trainers, advies over de bouw van padelbanen, het organiseren van competities, publiceren van een toernooikalender en marketing en ledenwerving voor verenigingen. 

Padel bij TV Presikhaaf

Gemeente Arnhem heeft hoge verwachtingen van deze sport. Zij zien graag meer padelbanen in onze gemeente, vooral in Arnhem Noord. Met behulp van de gemeente is een padelcommissie opgezet om drie padelbanen op TV Presikhaaf te realiseren.

Inmiddels zijn er succesvolle geluidsmetingen uitgevoerd, en wordt er binnenkort een plan naar het bestuur gestuurd. Ook hebben tennisleraren Gerwin en Stephan in september en oktober een aantal proeflessen gegeven aan de leden van TV Presikhaaf op de padelbanen bij Valkhuizen.

De padelcommissie komt spoedig met meer updates. In de tussentijd wordt alles via de Nieuwsflits gecommuniceerd, en kun je ons volgen op onderstaande social media kanalen. 

Facebook: Padel Arnhem Presikhaaf
Instagram: padel_arnhem_presikhaaf